Vyhledat

Jak se pozná kvalitní olivový olej? Ten ze Španělska patří mezi ty nejlepší na světě


Pro určení kvality olivového oleje se používají stupně kyselosti. Nižší číslo stupně kyselosti, znamená kvalitnější olej. Stupeň kyselosti také značí, zda jde o čistý olej bez jakýchkoliv vedlejších příměsí a opravdu za studena lisovaný tzn. bez příměsí vzniklých rafinací oleje, které mají samozřejmě vliv na chuťové vlastnosti oleje.


Nejlepší extra panenský olivový olej, nejlepší olivový olej

Těžko říct, který olivový olej je nejlepší, zda řecký, italský, chorvatský nebo z produkce dalších zemí. Pro nás je jednoznačným vítězem ten “náš - andaluský”, extra panenský. A proč andaluský olivový olej? Protože hlavní oblastí produkující olivový olej na světě je Andalusie a andaluské oleje mluví samy za sebe svou kvalitou. Jakmile některý z nich ochutnáte, budete nadšeni a nebudete chtít žádný jiný.


Mít v kuchyni takovýto olej je naprostou nutností, bez které se neobejdete


Olivový olej z Andalusie

Andalusie, jižní část Španělska, je v současné době jedním z největších výrobců a exportérů olivového oleje na světě.